Heeft u een advocaat arbeidsrecht Assendelft nodig?

Bent u op zoek naar een advocaat arbeidsrecht Assendelft? Dan bent u hier op het juiste adres. Het is immers nooit fijn om een ontslagen te worden, maar al helemaal niet als u daarvoor geen passende vergoeding krijgt. Dit is sinds 1 juli 2015 vastgelegd in de nieuwe wet Werk en Zekerheid, waardoor iedere ontslagen werknemer recht heeft op een transitievergoeding.

Bij de transitievergoeding zijn een aantal voorwaarden aan waar u aan moet voldoen:

  1. U mag niet ontslagen zijn door uw eigen schuld,
  2. U moet twee jaar of langer in dienst zijn geweest,
  3. U moet tijdens deze twee jaar gemiddeld meer dan twaalf uur per week hebben gewerkt,
  4. Uw werkgever biedt u geen gelijkwaardig contract aan, of eventueel een contractverlenging,
  5. Tenslotte moet het initiatief voor het ontslag bij uw werkgever liggen. Als u zelf ontslag neemt, heeft u dus geen recht op een transitievergoeding,
  6. Tenslotte moet u 18 jaar of ouder zijn.

Op het moment dat u aan al deze voorwaarden voldoet, heeft u recht op een transitievergoeding. Natuurlijk is het mogelijk dat over één of meerdere van deze punten discussie is tussen u en uw (voormalige) werkgever. Het principe van ‘eigen schuld’ is bijvoorbeeld relatief. Als uw werkgever u ontslaat omdat u naar zijn of haar mening verkeerd heeft gehandeld en bent het daar niet mee eens ontstaat een arbeidsconflict. Een advocaat arbeidsrecht Assendelft kan u dan verder helpen om ten eerste te bemiddelen en u eventueel ook juridisch bij te staan als het tot een rechtszaak komt.

Heeft u hulp nodig met uw Arbeidsrecht?

Voor alle facetten van het arbeidsrecht kunt u bij Koster Advocaten terecht. Wij kunnen, indien nodig, met u een heftige strijd aan gaan in de rechtszaal. Benieuwd wat wij vandaag nog voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons, zodat wij u direct verder kunnen helpen met uw arbeidsrechtelijke belang als advocaat arbeidsrecht Assendelft!

 

Wanneer er is besloten dat u inderdaad recht heeft op een transitievergoeding komt automatisch de volgende vraag. Namelijk hoeveel geld u dan krijgt. Ook hier zijn een aantal regels voor opgesteld:

  1. Over de eerste tien jaar dat u bij dezelfde werkgever hebt gewerkt krijgt u een derde van uw maandsalaris per jaar,
  2. Voor alle daaropvolgende werkjaren krijgt u een half maandsalaris per jaar. Heeft u bijvoorbeeld veertien jaar voor dezelfde werkgever gewerkt, dan krijgt u tien keer een derde maandsalaris en vier keer een half maandsalaris,
  3. Daarnaast is er een maximale begrenzing aan de vergoeding die u kunt krijgen. Dat is 75.000 euro, of het bruto jaarloon mocht dat hoger zijn.

Ook over de hoogte van de vergoeding kan onenigheid ontstaan tussen u en uw werkgever. Bijvoorbeeld als u een onderbroken dienstverband heeft gehad of als u heeft gewerkt met een commissieloon. Ook dan kan een advocaat arbeidsrecht Assendelft u verder helpen. Neem snel contact met ons op om een afspraak te maken.