Advocaat Arbeidsrecht Landsmeer

Arbeidsrecht is een uitermate ingewikkelde materie. Het begint eigenlijk al bij het verbintenissenrecht (de arbeidsovereenkomst) en gaat verder in enerzijds arbeidsrecht en anderzijds sociaal recht. Verschillende domeinen komen samen en het is begrijpelijk dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Bij Koster CS komen alle facetten van het arbeidsrecht aan bod. Onze advocaat arbeidsrecht Landsmeer geeft een woordje uitleg.

Begeleiden van reorganisaties

Of de reorganisatie nu plaatsvindt ten gevolge van technologische ontwikkelingen, toegenomen verliezen of door een fusie of overname: indien er ontslagen bij gemoeid zijn komen al snel heel wat wettelijke beperkingen de kop op steken. Het is van belang dat u deze respecteert, de sancties zijn immers heel vaak niet te negeren. De wettelijke situatie zal afhankelijk zijn van het aantal werknemers dat u wenst te ontslaan. Bij minder dan twintig ontslagen kan je nog met wederzijds goedvinden (en een billijke vergoeding) tot een akkoord komen (ontslag via de kantonrechter is immers niet mogelijk in het geval van bedrijfseconomische redenen. Gaat het anderzijds om twintig of meer ontslagen dan zal de wet melding collectief ontslag in werking treden. Uw advocaat arbeidsrecht Landsmeer staat u graag bij doorheen dit proces.

Heeft u hulp nodig met uw Arbeidsrecht?

Voor alle facetten van het arbeidsrecht kunt u bij Koster Advocaten terecht. Wij kunnen, indien nodig, met u een heftige strijd aan gaan in de rechtszaal. Benieuwd wat wij vandaag nog voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons, zodat wij u direct verder kunnen helpen met uw arbeidsrechtelijke belang als advocaat arbeidsrecht Landsmeer!

Wijzigen van arbeidsvoorwaarden

Ook hier hangt het af van situatie tot situatie. Was er bijvoorbeeld een eenzijdig wijzigingsbeding opgenomen in de overeenkomst, dan kan u een wijziging doorvoeren indien uw belang zwaarder weegt dan de werknemer zijn belang om de wijziging niet door te voeren. De afweging van beide ‘belangen‘ is geen makkelijke zaak en idealiter zal een jurist zich over deze belangenkwestie moeten buigen. Is er geen wijzigingsbeding opgenomen, dan kan u enkel wijzigingen doorvoeren indien u naar redelijkheid en billijkheid het ontstaan van een onacceptabele situatie kan aantonen. Juridisch advies is hoe dan ook aangewezen.

Andere domeinen van het arbeidsrecht

Uw advocaat arbeidsrecht Landsmeer is thuis in alle domeinen van het arbeidsrecht. Of het nu gaat om de toelaatbaarheid van een concurrentiebeding, de berekening van de billijke vergoeding of de reglementering bij de beëindiging van de arbeidsovereenkomst: neem vrijblijvend contact op met een specialist ter zake en laat u bijstaan. Koster CS, meesters in recht.