Advocaat Arbeidsrecht Wormerveer: de transitievergoeding

Sinds 1 juli 2015 krijgen ontslagen werknemers een transitievergoeding. Het is niet zo dat iedere werknemer een dergelijke vergoeding krijgt. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden.

Voorwaarden transitievergoeding

Om als werknemer recht te hebben op deze financiële vergoeding dient u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn:

  • Twee jaar of langer in dienst te zijn geweest van deze werkgever;
  • Niet ontslagen worden door uw eigen ernstig verwijtbaar nalaten of handelen;
  • Gemiddeld meer dan 12 uur per week gewerkt hebben bij deze werkgever;
  • Uw werkgever biedt u geen gelijkwaardig contract (of contractverlenging) aan voor het aflopen van de huidige arbeidsovereenkomst;
  • Het initiatief om een einde te maken aan de overeenkomst ligt bij uw werkgever (of bij u indien het gaat om ernstig verwijtbaar handelen of nalaten ten laste van de werkgever);
  • U bent 18 jaar of ouder.

Heeft u hulp nodig met uw Arbeidsrecht?

Voor alle facetten van het arbeidsrecht kunt u bij Koster Advocaten terecht. Wij kunnen, indien nodig, met u een heftige strijd aan gaan in de rechtszaal. Benieuwd wat wij vandaag nog voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons, zodat wij u direct verder kunnen helpen met uw arbeidsrechtelijke belang als advocaat arbeidsrecht Wormerveer!

Hoogte van de transitievergoeding

De hoogte van de transitievergoeding is vaak moeilijk te bepalen en afhankelijk van de duur van het dienstverband en het verdiende loon. Het kan als volgt samengevat worden:

  • Eerste 10 dienstjaren: 1/3 maandsalaris per dienstjaar;
  • De daaropvolgende dienstjaren: 1/2 maandsalaris per dienstjaar;
  • Maximale begrenzing van €75.000 of het bruto jaarloon indien dit hoger ligt.

Echter is het vaak veel ingewikkelder dan dat. Vele vragen dienen zich op. Wat als het dienstverband onderbroken is geweest? Wat indien er gewerkt werd met een commissieloon? Kan ik een aanvullende vergoeding krijgen indien het ontslag ernstig te verwijten is aan mijn werkgever? Onze advocaat arbeidsrecht kan deze vragen voor u beantwoorden en u een exacte berekening bezorgen.

Meer weten?

Onze Advocaat Arbeidsrecht Wormerveer staat zowel werknemers als werkgevers bij in alle mogelijke arbeidsconflicten. Praktisch advies, assertief optreden en geschikte resultaten zijn het logisch gevolg. Neem daarom Contact met ons op voor snel een afspraak met onze advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht.