Advocaten

andre feringa

André Feringa

André Feringa

André Feringa is een gedreven en humorvolle advocaat, die in het verleden ook tien jaar werkervaring als manager heeft opgedaan. Klantgerichtheid zit in zijn DNA. André heeft een oplossingsgerichte en strategische manier van denken: eigenschappen die in de advocatenpraktijk uitstekend van pas komen.

André is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en houdt zich daarnaast bezig met contractenrecht en commercieel vastgoed. André is als docent arbeidsrecht verbonden aan Hogeschool Avans + en verzorgt op maat gemaakte in company trainingen arbeidsrecht voor HRM-medewerkers én hun leidinggevenden. Het doel van die trainingen is allereerst het vergroten van de slagkracht van uw organisatie. Maar het gaat verder dan dat: na afloop zijn deelnemers in staat veel arbeidszaken zelfstandig af te handelen, zonder een advocaat te hoeven raadplegen. U kunt dus – humorvol genoeg – aanzienlijk besparen op advocaatkosten.

André heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied arbeidsrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dat rechtsgebied.

In zijn vrije tijd houdt André zich graag en met veel verve bezig met bridge, Spaans en reizen. Samen met Bas Biezen is André eigenaar van Koster CS Advocaten.

Bas Biezen

Bas Biezen is sinds 1999 werkzaam bij Koster CS. In zijn praktijk ligt de nadruk op het ondernemingsrecht, het faillissementsrecht en het familierecht. In 2015 heeft hij het kantoor samen met André Feringa overgenomen.

Dankzij zijn jarenlange ervaring in het ondernemings- en insolventierecht is Bas een stevige sparringpartner voor de cliënt. Of het nu gaat om een uitbreiding, een overname of juist om een onderneming in zwaar weer, Bas weet wat er moet gebeuren en klaart de klus. Hij is to-the-point en helder: hij spreekt de taal van de ondernemer.

Bas onderhandelt en procedeert in handelszaken, aandeelhoudersgeschillen, vastgoedzaken en hij adviseert bij doorstarts en overnames. Verder benoemt de rechtbank Bas regelmatig tot curator in faillissementen.

Bas is een sterk en overtuigend pleiter en hij is een kei in het contractenrecht. Niet alleen helpt hij afspraken helder vast te leggen, maar hij biedt ook de juiste remedie als de relaties vertroebeld raken.

Bas volgde de Grotius opleidingen faillissementsrecht en financiële economie voor curatoren. Hij is lid van Insolad, de vereniging van insolventierecht advocaten. En hij staat bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven als deskundige in het personen- en familierecht.

Bas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de rechtsgebieden insolventierecht, ondernemingsrecht en personen- en familierecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op die rechtsgebieden.

Jaap de Dood

Jaap de Dood kan bogen op een enorm track record in de advocatuur. Sinds de jaren tachtig is hij werkzaam in de ondernemingsrechtelijke praktijk en de familiepraktijk. Ook was hij curator in vele faillissementen. Jaap koppelt zijn imposante juridische kennis en meer dan ruime ervaring op het gebied van adviseren, onderhandelen en procederen aan een grote mensenkennis. Jaap zoekt naar de oplossing voor het achterliggende probleem en hij zal daarbij uit -uiteraard puur professionele- nieuwsgierigheid graag uw doopceel lichten. Gaat u bij Jaap te rade, dan ontkomt u er niet aan het achterste van uw tong te laten zien. Ligt de kwestie eenmaal in volle omvang op tafel, dan wordt de beste strategie gekozen om tot een blijvende oplossing te komen.

Jaap heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de rechtsgebieden personen- en familierecht en erfrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op die rechtsgebieden.