Concurrentiebeding in arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd?

In arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd zijn concurrentiebedingen in principe niet toegestaan. Alleen in bijzondere gevallen geldt een uitzondering. De werkgever dient zijn zwaarwegende bedrijfsbelangen bij het concurrentiebeding nauwkeurig te omschrijven. De lat ligt hoog.

De kantonrechter Amsterdam oordeelde onlangs in kort geding dat een werkgever moet aangegeven welke specifieke kennis en vertrouwelijke bedrijfsinformatie door het concurrentiebeding worden beschermd. Het is niet voldoende te stellen dat de werknemer vanwege zijn functie beschikt over gevoelige informatie over bijvoorbeeld de werkwijze en het netwerk van de werkgever en dat bescherming via een concurrentiebeding dus noodzakelijk is.

Voor alle facetten van het arbeidsrecht kunt u bij Koster Advocaten terecht. Wij kunnen, indien nodig, met u een heftige strijd aan gaan in de rechtszaal, maar voordat we dat punt bereiken willen wij altijd eerst preventief aan de slag en kunnen wij als mediator de zaak al afhandelen. Benieuwd wat wij vandaag nog voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons, zodat wij u direct verder kunnen helpen met uw arbeidsrechtelijke belang!