De eenzijdige optie in het voetbal: een twijfelachtig beding

In het professionele voetbal wordt veel gewerkt met eenzijdige opties: de club en de speler sluiten een arbeidsovereenkomst voor de duur van bijvoorbeeld twee jaar, met de eenzijdige optie voor de club om de overeenkomst met een jaar te verlengen. De optie is zowel internationaal als nationaal al lange tijd onderwerp van discussie. Waar internationaal – door FIFA’s Dispute Resolution Chamber (DRC) en het Court of Arbitration for Sport (CAS) – als uitgangspunt wordt genomen dat deze bedingen ongeldig zijn, heeft de arbitragecommissie van de KNVB tot twee keer toe bepaald dat de bedingen wél zijn toegestaan.

De internationale voetbalwereld hanteert een zevental criteria voor de beoordeling van de geldigheid van het optiebeding in een specifieke situatie. De belangrijkste criteria zijn dat aan het lichten van de optie een substantiële salarisverhoging verbonden moet zijn en dat de totale contractduur door de optie niet meer dan vijf jaar is. Verder is van groot belang dat de optieperiode proportioneel is ten opzichte van de hoofdperiode.

Aan clubs en spelers en spelersmakelaars daarom het advies deze criteria goed voor ogen te houden bij het sluiten van een spelerscontract.

Voor alle facetten van het arbeidsrecht kunt u bij Koster Advocaten terecht. Wij kunnen, indien nodig, met u een heftige strijd aan gaan in de rechtszaal, maar voordat we dat punt bereiken willen wij altijd eerst preventief aan de slag en kunnen wij als mediator de zaak al afhandelen. Benieuwd wat wij vandaag nog voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons, zodat wij u direct verder kunnen helpen met uw arbeidsrechtelijke belang!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *