Disfunctioneren: Transitievergoeding + 6 maandsalarissen?

De wetgever had het nog zo mooi bedacht. Bij ontslag krijgt de werknemer de transitievergoeding en dat is het dan. In extreme gevallen is er ruimte voor een billijke vergoeding, maar in de meeste gevallen weten partijen waar zij aan toe zijn. De schikkingspraktijk laat een ander beeld zien. Er is ruimte voor hogere vergoedingen dan de transitievergoeding.

Werkgevers zijn huiverig voor de strenge normen die rechters hanteren. Dat geldt vooral bij disfunctioneren. Het dossier moet rond zijn, anders volgt er geen ontbinding. Werkgevers zitten niet te wachten op het doorlopen van verbetertrajecten die bij voorbaat zinloos lijken. In plaats van het opbouwen van een dossier kiezen werkgevers liever voor een snelle en soepele beëindiging van de arbeidsovereenkomst via een minnelijke regeling. Tijd is geld.

Voor werkgever en werknemer kan het aantrekkelijk zijn het verbetertraject af te kopen. In de schikkingspraktijk lijkt zich een trend af te tekenen. Werkgevers stellen werknemers voor de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. De werknemer ontvangt de transitievergoeding én een aanvullende vergoeding van zes maandsalarissen.

Op deze manier blijft beide partijen een vaak zinloos en frustrerend verbetertraject bespaard.

Voor alle facetten van het arbeidsrecht kunt u bij Koster Advocaten terecht. Wij kunnen, indien nodig, met u een heftige strijd aan gaan in de rechtszaal, maar voordat we dat punt bereiken willen wij altijd eerst preventief aan de slag en kunnen wij als mediator de zaak al afhandelen. Benieuwd wat wij vandaag nog voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons, zodat wij u direct verder kunnen helpen met uw arbeidsrechtelijke belang!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *