Ontslag wegens disfunctioneren: Verbetertraject

Wilt u als werkgever een werknemer wegens disfunctioneren ontslaan, dan moet uw dossier optimaal op orde zijn. In dat verband is onder meer van belang, dat u de disfunctionerende werknemer de kans hebt gegeven zijn functioneren te verbeteren: een verbetertraject dus. Veel werkgevers zien weinig tot niets in zo’n verbetertraject, omdat het vertrouwen ontbreekt dat het traject leidt tot de gewenste verbetering van het functioneren. Het is daarom goed te weten dat een verbetertraject lang niet altijd een langdurige kwestie hoeft te worden. Kort en goed: hoe eenvoudiger de werkzaamheden van de werknemer zijn, hoe korter het verbetertraject kan zijn. Een praktijkvoorbeeld: in een recente uitspraak was het gerechtshof Arnhem – Leeuwarden van oordeel, dat een door de werkgever aangeboden verbetertraject van zes weken lang genoeg was (JAR2016, 264). De werknemer slaagde er gedurende deze zes weken niet in zijn functioneren te verbeteren. Dat leidde tot beëindiging van zijn arbeidsovereenkomst, met toekenning van de transitievergoeding.

Wilt u meer weten over het opbouwen van een bruikbaar dossier voor ontslag wegens disfunctioneren, inclusief verbetertrajecten?

Voor alle facetten van het arbeidsrecht kunt u bij Koster Advocaten terecht. Wij kunnen, indien nodig, met u een heftige strijd aan gaan in de rechtszaal, maar voordat we dat punt bereiken willen wij altijd eerst preventief aan de slag en kunnen wij als mediator de zaak al afhandelen. Benieuwd wat wij vandaag nog voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons, zodat wij u direct verder kunnen helpen met uw arbeidsrechtelijke belang!