VOORSTELLEN AANPASSING WWZ

Minister Asscher stelt de Tweede Kamer voor de WWZ aan te passen om een aantal belangrijke knelpunten op te lossen.

Transitievergoeding voor langdurig zieke werknemer

Een werknemer van wie de arbeidsovereenkomst na twee jaar ziekte eindigt heeft recht op een transitievergoeding. Werkgevers worden voortaan hiervoor gecompenseerd, althans de risico’s worden gespreid. Compensatie vindt plaats via het Algemeen Werkloosheidsfonds. De premie gaat omhoog.

Ketenregeling

Volgens de WWZ moet een tussenpoos in een keten van arbeidsovereenkomsten ten minste 6 maanden zijn. Dat was voor invoering van de WWZ drie maanden. In de praktijk blijkt dat deze regeling voor seizoensarbeid problematisch is.

Asscher stelt voor dat bij CAO kan worden gekozen voor een tussenpoos van drie maanden als werknemers vanwege klimatologische redenen maximaal negen maanden per jaar kunnen werken.

Voor alle facetten van het arbeidsrecht kunt u bij Koster Advocaten terecht. Wij kunnen, indien nodig, met u een heftige strijd aan gaan in de rechtszaal, maar voordat we dat punt bereiken willen wij altijd eerst preventief aan de slag en kunnen wij als mediator de zaak al afhandelen. Benieuwd wat wij vandaag nog voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons, zodat wij u direct verder kunnen helpen met uw arbeidsrechtelijke belang!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *